Bretonse biscuit met merengue van magnolia

Bretonse biscuit met meringue van magnolia

Dit is het recept voor een heel comfortabel dessert voor echte zoetekauwen. De Bretonse biscuit zorgt voor de ziltige tonen, die doorbroken worden met het bloemige van de magnolia-merengue. Het is een smeuïge zachte meringue, ook wel Italiaans schuim. Met dit dessert kun je indruk maken op je gasten, want het ziet er prachtig uit. […]
Read more
uienolie

Olie van ui

Je kunt een smaakloze olie veel bijzondere smaken geven door te mixen op hogere temperatuur met een thermoblender. Dat is een apparaat dat mixt en tegelijk verwarmt, daardoor karameliseert de ui. Om de uienringen van tevoren te drogen gebruiken wij een voedseldroger, maar je kunt thuis ook de oven op een kiertje zetten op 100 […]
Read more
fudge

Gerookte fruit- of groentefudge

Dit is een echte guilty pleasure. Fudge is zoet en vet, een gevaarlijke combinatie: door suiker wil je meer blijven eten, vet geeft voldoening. Het voordeel aan dit recept, je kunt de fudge zo klein snijden als je zelf wil.   Wij maken de fudge voor bij de koffie en thee in het restaurant. De […]
Read more
crumble

Boekweit crumble

Boekweit crumble kan je gebruiken om een fruit dessert nog lekkerder te maken. Crumble deze bijvoorbeeld over je appel of perencompote en bak deze tegelijk af in de oven. Ingredienten: 2 delen bloem 1 deel boekweitmeel   30 % rietsuiker 35 % koolzaad olie 2 % zout   Bereiding: mix alle ingrediënten kneed met de […]
Read more
koekjes

Goudse moppen

Goudse moppen zijn klassieke Nederlandse koekjes. De Goudse mop is een rond koekje welke in het buitenland bekend staat als Gâteau sec de Gouda. Moppen refereren naar de ronde vorm van de koekjes.
Read more
Kaneelbroodje

Zuurdesem kaneelbroodjes

Zuurdesem kaneelbroodje Dit zuurdesem kaneelbroodjes recept maakt de lekkerste plantaardige snacks. Begin op tijd en plan vooruit om dit recept te maken met je zuurdesem. Voed je starter om 10 uur (starter recept) 3 uur ’s middags starter controleren en beginnen met deeg Ingrediënten: 3,5 dl havermelk9 (havermelk recept) 50 gr hazelnoot boter (hazelnoot boter […]
Read more
Berkenbladeren

Bladeren pekelen – wijn, braam, berken, beuken

Dit recept is voor het pekelen van bladeren zoals wijn-, braam-, berken- en beukenbladeren. Je kunt de bladeren gebruiken als smaakmaker, en als ze stevig genoeg zijn kun je er ook iets in oprollen. 1 deel water 7% koosjer zout 6% witte wijnazijn Bereiding: los het zout op en voeg de azijn toe pluk alleen […]
Read more