230 gr rietsuiker
400 gr zachte boter
2 eidooiers
6 gr zout
500 gr bloem t55
3 gr specerijen
Goudse moppen zijn klassieke Nederlandse koekjes.
De Goudse mop is een rond koekje welke in het buitenland bekend staat als Gâteau sec de Gouda. Moppen refereren naar de ronde vorm van de koekjes.
Bereiding
meng alles met de hand behalve de bloem
meng vervolgens de bloem erdoor
maak 8 rollen van 20 cm (zelfde gewicht)
rol ze in een mengsel van fijne rietsuiker en kruiden
laat ze een nacht opstijven in de koude koelkast
bak ze 16 min op 170c
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier.