Foto: Ruth Nije Bijvank
Restaurant Rotonde is een vooruitstrevend restaurant
We bereiden lokale groenten, zeewieren, granen, peulvruchten, fruit, paddenstoelen en nog veel meer.  We laten ingrediënten in hun waarde door ze zo puur mogelijk te bereiden.

Dat maakt het niet minder avontuurlijk; door bijzondere combinaties, ingrediënten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord én een glas natuurwijn dat tot nadenken aanzet, hopen we je te overweldigen. We zien je graag bij Restaurant Rotonde in Rotterdam! 

Rotonde heeft een Bib Gourmand en een Groene Ster van Michelin.

Het team

Foto's door Zahra Reijs
Jord Coree
 
Jord heeft door zijn jarenlange ervaring in de keuken een eigen stijl gecreëerd. Zo min mogelijk afval creëren, lokale groenten en spannende combinaties staan daarbij centraal. Hij kookte een Bib Gourmand bij Heron Petit Restaurant en liep stage bij sterrenrestaurant INUA in Tokio. Ook stond hij in de keuken bij natuurwijn-restaurant Yard in Parijs. In 2020 volgde hij de MAD Academy, die door Noma-chef Rene Redzepi werd opgericht. Wat hij daar leerde over duurzaamheid in restaurants brengt Jord nu in praktijk.
Birk Heijkants

Birk begon zijn horeca-carrière om de hoek: bij Memory Lane op de Hoogstraat. Hij verhuisde daarna naar Utrecht en werkte als gastheer bij Heron Petit Restaurant, waar hij Jord leerde kennen. Birk schreef daarnaast als journalist over eten en drinken. Hij werkte onder meer voor culinair magazine Bouillon, journalistieke website OneWorld en de Volkskrant. Nadat hij leerde dat er meer dan zestig (op het etiket niet-vermelde) additieven in wijn kunnen zitten, wilde hij niets anders meer schenken dan wijnen zonder zooi.
Roy Lammers

Roy is waarschijnlijk de meest enthousiaste gastheer die je aan tafel kan krijgen. Hij was voor Restaurant Rotonde vooral barman. Nadat het Utrechtse begrip Tivoli Oudegracht voorgoed de deuren sloot, werd Roy een ochtend-barman bij The Village Coffee & Music. Hij is naast specialty-coffee-fanaat ook de handyman van het restaurant; hij ontwierp en bouwde de bar, keuken en het wijnrek. Ook de muziek is niet te missen. Veel van de platen komen uit Roys collectie.
Milan Herman

Milan is een positieveling en een echte food-fanaat. Vanaf jongs af aan hielp koken hem door moeilijke tijden heen. Zijn interesse is divers: van laag tot hoog segment, van koken tot het volgen van zijn favoriete chefs. Voor zijn jonge leeftijd heeft hij al een indrukwekkende loopbaan: Perceel, Kaapse Maria en Restaurant de Jong prijken op zijn CV. Zijn specialiteit: de Catalaanse keuken. 
Philip Barneveld

Philip wilde met zijn handen werken. Dus hij stopte op de Universiteit van Amsterdam en begon aan de koksschool in Den Haag, waar hij woont. En opeens stond hij daar bij ons aan de bar, met de vraag of we een leerlingkok zochten. Daar konden we bij deze positieveling geen nee tegen zeggen. Philip is onwijs leergierig en heeft al flinke stappen gezet in de korte tijd dat hij bij ons werkt.
Lotte van Epenhuijsen

Lotte begon bij ons als leerlingkok en is inmiddels, samen met Tim, een onmisbare sous-chef in de keuken. Ze is een sterke en eerlijke leider, die nu zelf leerlingkoks onder haar hoede neemt. Daarnaast onderhoudt ze het contact met de vele boeren en andere producenten. Ook binnen het team is ze een verbinder. Haar enthousiaste houding werkt aanstekelijk.
Nayyier Mondt

Nayyier ontwikkelde een grote liefde voor cocktails als barman bij het Magazijn in Dordrecht. Bij Rotonde wordt hij creatiever omdat hij genoodzaakt is alleen met lokale ingrediënten te werken. Daarnaast zet Nayyier AKA Sambalboy onze monden vaak in vuur en vlam met zijn pittige Red Jeanette en Jammin Yellow.
Aimée Visser

Aimée is een denker. Ze weet de filosofische theorieën die ze op haar studie humanistiek leert, goed toe te passen op het werk als gastvrouw. Haar liefde voor natuurvriendelijke groenten werd er met de paplepel ingegoten. Ze komt uit de Landzicht-familie, waar veel producten op de menukaart vandaan komen. De rotonde is rond.
Tim Sengers

Van jongs af aan heeft Tim zich op koken gestort. Van kleine catering tot in het Dordtse Villa Augustus, Tim werkte er. Hij is altijd goedgemutst en tijdens de mise-en-place brengt hij zijn collega's graag aan het lachen met een van zijn vele woordgrapjes. De combinatie van zijn ervaring en zijn vrolijkheid, maakt hem, samen met Lotte, een sterke sous-chef.
Sara García-Hildago Klok

Sara groeide op in het zonnige Catalonië met haar Spaanse vader en Nederlandse moeder. Ze werkte al van jongs af aan in de Catalaanse horeca. Toen ze naar Rotterdam verhuisde voor een tussenjaar, werd ze verliefd op de stad. Inmiddels woont ze hier vijf jaar en volgt ze de hotelschool. Ze haalde haar WSET2 en heeft daarnaast een indrukwekkende, diverse CV met onder meer Wijn aan de Kade, Boudewijn en Amarone daarop.
Hendrik Dekker

Hendrik is opgeleid als patissier en dat merk je. Hij heeft een precieze en strakke manier van werken en laat zich niet snel uit het veld slaan. Hij experimenteert er volop op los. We hebben in de korte tijd dat hij bij ons werkt al een dessert van zijn hand op de kaart gehad. 
Nikki van Krimpen

Nikki is een stoere Rotterdamse gastvrouw. In de tijd dat ze bij ons werkt, heeft ze veel kennis opgedaan die ze aan tafel graag overbrengt. Haar serveerstijl is eerlijk, recht door zee en ze weet er met al haar gasten een gezellige avond van te maken.
Laura Zopfi

Guess who's back? Een korte zoektocht na haar studie deed Laura heel vastberaden voor Rotterdam en Rotonde kiezen. Ze is geen onbekende, want in 2022 werkte ze ook al even bij ons. Na een fijne tijd bij onze vrienden van Héron in Utrecht en een korte carrière als universitair docent aan de UvA, is Laura terug van weggeweest. Wij zijn blij, haar rustige en strakke manier van werken inspireert.
Fenna Smid

Fenna bewaart altijd koeltjes de rust in de spoelkeuken. Ze is een slimme Gen Z-er waarnaast wij ons regelmatig oud voelen. Door haar weten we nog een beetje waar jongeren zich mee bezig houden. Snapchat is er om te zien waar je vrienden uithangen en je vocabulaire moet minimaal de volgende woorden bevatten: rizz, fattoe en skeer. Een ding is zeker: Fenna is de GOAT (Greatest of all Time).
David Lindenburg

David zorgt ervoor dat de spoelkeuken altijd strak en netjes is. Sinds dit jaar studeert hij Future Planet Studies aan de UvA. Het plan is om ook in Amsterdam te gaan wonen. Zo lang hij nog hier is, werken we met veel plezier met hem. Tijdens het team-eten komt hij regelmatig met sterke verhalen die David samen met zijn scooter heeft meegemaakt. 
Jasper Koertse

Deze Texelaar kreeg het horecavak er met de paplepel ingegoten. Jasper hielp zijn moeder van jongs af aan met haar cateringbedrijf en werkte in veel van de restaurants op het eiland. Voor zijn studie Kunst en Economie vertrok hij naar het vaste land. Deze studie op de HKU in Utrecht combineert hij nu met het werken in de keuken bij Rotonde.
Katie Tremmel

Katie is geboren en getogen in Wisconsin. Voordat ze voor de liefde naar Rotterdam verhuisde, woonde ze in New York. Ze werkte daar bij verschillende Japanse restaurants. Dat is niet gek, Katie spreekt vloeiend Japans. Ze heeft duidelijk een talenknobbel, het duurt vast niet lang voor ze de gerechten aan tafel in het Nederlands toelicht. Naast haar werk bij Rotonde is Katie copywriter. 
Jonathan Stolze

Jona is een vrolijke afwasser met droge humor. Hij is bevriend met David en Fenna en met hen bestiert hij de spoelkeuken. Als de drukte in het restaurant oploopt, weet Jona de rust in de spoel te bewaren. Hij werkt hard en is een gezellige collega. 

We beweren niets,
maar we verantwoorden alles

We verantwoorden

Duurzaam, lokaal, groen, het zijn veelgebruikte termen maar wat betekenen ze eigenlijk? We willen toe naar een wereld waar er genoeg eten is voor iedereen, zonder daarbij dieren, mensen of de planeet zelf te beschadigen. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Dat is een flink vraagstuk, in onze ogen.

Vandaar ook onze naam, Restaurant Rotonde. De verschillende wegen staan symbool voor de paden die naar een duurzamere uitkomst leiden. De ene keer bewandelen we bijvoorbeeld het pad 'lokaal', een andere keer gaat het over een meer plantaardige manier van koken. Meestal is het een combinatie.
Is het beter om melk van de boer om de hoek te gebruiken, waarvoor een levend dier wordt gebruikt? Of kokosmelk van een grote multinational, waarvan de herkomst slecht te herleiden is? En hoe zorgen we dat er genoeg eten is voor iedereen, ook in de toekomst? We hopen tijdens het werk antwoorden te krijgen op dit soort vraagstukken. Transparantie staat daarbij voor ons op de eerste plek.

Transparantie aan tafel maar ook online. We schrijven op onze sociale media en in onze nieuwsbrief verhalen over waar we tegenaan lopen of over nieuwe ontdekkingen en we delen ook graag onze recepten. We staan open voor input van gasten en collega's van andere restaurants. 
Zo zetten we een progressieve keuken neer
Dat wil niet zeggen dat we je gaan uitleggen wat wel kan en wat niet, want dat weten we zelf ook niet altijd. Door een open vizier te houden hopen we een progressieve keuken neer te zetten. Maar terwijl we dit doen, willen we je bovenal een fijne avond bezorgen. 

Reserveer een tafel

Via de knop hieronder kun je een reservering maken. 

Vergeet in de reservering niet je andere dieetwensen aan te geven. De gerechten op de kaart zijn vegetarisch. We hebben altijd voldoende veganistische gerechten. 

We hebben plek voor groepen met een maximale groepsgrootte van 14 personen. Ook daarvoor kun je reserveren via de knop op de site. 
Restaurant Rotonde is op dinsdag t/m donderdag open vanaf 17:00 tot 23:00. Op vrijdag en zaterdag vanaf 16:00 tot 00:00.
Parkeren is goedkoper aan de overkant van de straat, ter hoogte van Goudsesingel 69. 
Maandag Gesloten
Dinsdag 17:00 - 23:00
Woensdag 17:00 - 23:00
Donderdag 17:00 - 23:00
Vrijdag  16:00 - 00:00
Zaterdag 16:00 - 00:00
Zondag Gesloten
Restaurant Rotonde
Goudsesingel 230
3011KE Rotterdam