Foto: Ruth Nije Bijvank
Restaurant Rotonde is een vooruitstrevend restaurant
We bereiden lokale groenten - van het land en uit de zee - granen, peulvruchten, fruit, paddenstoelen en nog veel meer.  We laten ingrediënten in hun waarde door ze zo puur mogelijk te bereiden.

Dat maakt het niet minder avontuurlijk; door bijzondere combinaties, ingrediënten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord én een glas natuurwijn dat tot nadenken aanzet, hopen we je te overweldigen. We zien je graag bij Restaurant Rotonde! 
Hanneke Koek op de Perkouwse grond
De loods van YanFlorijn
Het begin bij Noma
Magnolia bloesem aan de boom
Moestuin op de Perkouwse Grond
Magnolia bladeren
Ingemaakte magnolia
Een stuk grond verhoogt met bagger uit de sloot

Het team

Jord Coree
 
Jord heeft door zijn jarenlange ervaring in de keuken een eigen stijl gecreëerd. Zo min mogelijk afval creëren, lokale groenten en spannende combinaties staan daarbij centraal. Hij kookte een Bib Gourmand bij Heron Petit Restaurant en liep stage bij sterrenrestaurant INUA in Tokio. Ook stond hij in de keuken bij natuurwijn-restaurant Yard in Parijs. In 2020 volgde hij de MAD Academy, die door Noma-chef Rene Redzepi werd opgericht. Wat hij daar leerde over duurzaamheid in restaurants brengt Jord nu in praktijk..
Birk Heijkants

Birk begon zijn horeca-carrière om de hoek: bij Memory Lane op de Hoogstraat. Hij verhuisde daarna naar Utrecht en werkte als gastheer bij Heron Petit Restaurant, waar hij Jord leerde kennen. Birk schreef daarnaast als journalist over eten en drinken. Hij werkte onder andere voor culinair magazine Bouillon, journalistieke website OneWorld en de Volkskrant. Nadat hij leerde dat er meer dan zestig (op het etiket niet-vermelde) additieven in wijn kunnen zitten, wilde hij niets anders meer schenken dan wijnen zonder zooi.
Roy Lammers

Roy is waarschijnlijk de meest enthousiaste gastheer die je aan tafel kan krijgen. Hij was voor Restaurant Rotonde vooral barman. Nadat het Utrechtse begrip Tivoli Oudegracht voorgoed de deuren sloot, werd Roy een ochtend-barman bij The Village Coffee & Music. Hij is naast specialty-coffee-fanaat ook de handyman van het restaurant; hij ontwierp en bouwde de bar, keuken en het wijnrek. Ook de muziek is niet te missen. Veel van de platen komen uit Roys collectie.
Lisa van der Meer

Lisa was de eerste die het team versterkte. Al van jongs af is ze gefascineerd door koken. Door haar groeiende liefde voor eetbaar groen, weet ze alles over plantaardige kooktechnieken. Naast kok is Lisa keramist. De eerste borden voor Rotonde zijn in de maak.
Quint Lafleur

Quint is een echte bolleboos. Hij maakte onlangs zijn master techniek- en beleidsanalyse op de TU Delft af. Ook binnen Rotonde neemt hij graag zoveel mogelijk informatie over wijn en groente tot zich. Daarnaast organiseert hij 'Storytelling Blind Tastings', onder de naam Peqo.
Lotte van Epenhuijsen

Je zou het niet zeggen, maar Lotte is leerlingkok. Ze doet de werk-leer-opleiding Leidinggevend Kok aan het ROC in Amsterdam. Terwijl ze nog maar 22 is, heeft ze al veel kook-skills in haar mars. Wij denken dat ze het ver gaat schoppen. 
Tim Sengers

Tim 'opereert altijd in het scherpst van de snede', in zijn eigen woorden. Tim is altijd goedgemutst en tijdens de mise-en-place brengt hij zijn collega's graag aan het lachen met een van zijn vele woordgrapjes. Veel van de kneepjes van het vak heeft hij geleerd bij het Dordtse Villa Augustus.
Aimée Visser

Aimée is een denker. Ze weet de filosofische theorieën die ze op haar studie humanistiek leert, goed toe te passen op het werk als host. Haar liefde voor natuurvriendelijke groenten werd er met de paplepel ingegoten. Ze komt uit de Landzicht-familie, waar veel groenten op de menukaart vandaan komen. De rotonde is rond.
Nayyier Mondt

Nayyier ontwikkelde een grote liefde voor cocktails als barman bij het Magazijn in Dordrecht. Bij Rotonde wordt hij creatiever omdat hij genoodzaakt is alleen met lokale ingrediënten te werken. Daarnaast zet Nayyier AKA Sambalboy onze monden vaak in vuur en vlam met zijn pittige Red Jeanette en Jammin Yellow.
Milan Herman

Milan is een positieveling en een echte food-fanaat. Vanaf jongs af aan hielp koken hem door moeilijke tijden heen. Zijn interesse is divers: van laag tot hoog segment, van koken tot het volgen van zijn favoriete chefs. Voor zijn jonge leeftijd (21) heeft hij al een indrukwekkende loopbaan: Perceel, Kaapse Maria en Restaurant de Jong prijken op zijn CV. Zijn specialiteit: de Catalaanse keuken. Thumbs up.
Mila Dekker

Rockpunker Mila is een fervent muziekverzamelaar. Van indie-pop tot metal, ze luistert het allemaal. Ze is kind aan huis bij Demonfuzz Records op de Nieuwe Binnenweg. Voor de platenkast in het restaurant koos ze ook een plaat uit: Pop Therapy van Video Age. Daarnaast is Mila een hele fijne, zorgzame gastvrouw met een aanstekelijke glimlach.

We beweren niets,
maar we verantwoorden alles

We verantwoorden

Duurzaam, lokaal, groen, we kennen de termen allemaal en ze worden te pas en te onpas gebruikt. Wij gingen eens bij onszelf te rade: wat betekenen ze eigenlijk? We willen toe naar een wereld waar er genoeg eten is voor iedereen, zonder daarbij dieren, mensen of de planeet zelf te beschadigen. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Dat is een flink vraagstuk, in onze ogen. Vandaar ook onze naam, Restaurant Rotonde. De wegen staan voor complexe (voedsel)vraagstukken en in het middelpunt proberen we die te stroomlijnen door hopelijk een antwoord te kunnen geven op sommige van die vraagstukken.

Daarbij gooien we alle eerder genoemde termen in de blender. We houden ze in ons achterhoofd bij alle keuzes die we maken. We nemen daarbij verantwoordelijkheid voor onder meer de herkomst van ingrediënten en het afval dat we creëren. Zo nemen we niet alleen verantwoordelijkheid naar onszelf maar ook naar jullie, onze gasten. We communiceren, naar wie ervoor openstaat, zo transparant mogelijk.
Transparantie aan tafel maar ook online. We schrijven verhalen over waar we tegenaan lopen of over nieuwe ontdekkingen en we delen ook graag onze recepten. We staan open voor input van gasten en collega's van andere restaurants. Ook houden we jullie graag op de hoogte via onze nieuwsbrief. Je kunt je daarvoor hieronder aanmelden.  
Zo zetten we een progressieve keuken neer
Dat wil niet zeggen dat we je gaan uitleggen wat wel kan en wat niet, want dat weten we zelf ook niet altijd. We hopen tijdens het werk antwoorden te krijgen op vraagstukken zoals: Is het beter om melk van de boer om de hoek te gebruiken, waarvoor een levend dier wordt gebruikt? Of kokosmelk van een grote multinational, waarvan de herkomst slecht te herleiden is? En hoe zorgen we dat er genoeg eten is voor iedereen, ook in de toekomst? Door deze vragen te stellen en zo goed mogelijk te beantwoorden, hopen we een progressieve keuken neer te zetten. Maar terwijl we dit doen, willen we je bovenal een fijne avond bezorgen. 

Reserveer een tafel

Wij zijn open van dinsdag t/m zaterdag vanaf 16:00/17:00 tot laat. De gerechten op de kaart zijn vegetarisch. We hebben altijd voldoende veganistische gerechten. Vergeet in de reservering niet je andere dieetwensen aan te geven. 
Restaurant Rotonde is open van dinsdag t/m zaterdag vanaf 16:00 tot laat. 
Parkeren is goedkoper aan de overkant van de straat, ter hoogte van Goudsesingel 69. 
Maandag Gesloten
Dinsdag 17:00 - laat
Woensdag 17:00 - laat
Donderdag 17:00 - laat
Vrijdag  16:00 - laat
Zaterdag 16:00 - laat
Zondag Gesloten
Restaurant Rotonde
Goudsesingel 230
3011KE Rotterdam