Zuurdesem kaneelbroodje

  • bereidingstijd
    25H
  • porties
    8 stk
Kaneelbroodje
Ingrediënten
3,5 dl havermelk9 (havermelk recept)
50 gr hazelnoot boter (hazelnoot boter recept)
2 kaneelstokjes – verwarm dit tot 90c en laat het ongeveer 15 min staan
500 gr bloem
75 gr rietsuiker
1,5 gr kaneelpoeder
7 gr zout
Dit zuurdesem kaneelbroodjes recept maakt de lekkerste plantaardige snacks. Begin op tijd en plan vooruit om dit recept te maken met je zuurdesem.

Voed je starter om 10 uur (starter recept) 3 uur ‘s middags starter controleren en beginnen met deeg  

Bereiding

  • meng de droge goederen
  • vermengen met de vloeistof
  • laat het 30 min rusten
  • dan mengen met 120 gr zuurdesem starter
  • kneed het deeg in de keukenmachine gedurende ongeveer 8 min tot de glutenstructuur zich ontwikkelt
  • laat het deeg ongeveer 5 uur rijzen
  • druk de lucht uit het deeg en rol het op tot een vierkant
  • meng 150 zachte boter met 1 eetlepel kaneel en 100 rietsuiker
  • verdeel het over het deeg vouw het deeg van boven naar het midden en vouw de onderkant over het hele deeg
  • snijd in 18 dunne plakjes en snijd deze ook helemaal in het midden
  • vouw de broodjes dicht en leg ze op bakplaten
  • dek ze af met een natte handdoek en zet ze een nacht in de warme koelkast (9°c)
  • bak ze ‘s morgens om 10 uur, bedek ze met eigeel melkmix. 190°c 24 min
  • als ze gaar zijn glazuur ze met kaneelsuikersiroop ongeveer drie keer in 30 min
  • bewaar ze op kamertemperatuur
  • verwarm ze boven het vuur wanneer je ze meeneemt
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier