Bretonse biscuit met merengue van magnolia

Bretonse biscuit met meringue van magnolia

Dit is het recept voor een heel comfortabel dessert voor echte zoetekauwen. De Bretonse biscuit zorgt voor de ziltige tonen, die doorbroken worden met het bloemige van de magnolia-merengue. Het is een smeuïge zachte meringue, ook wel Italiaans schuim. Met dit dessert kun je indruk maken op je gasten, want het ziet er prachtig uit. […]
Read more
foto van een paardenbloem

Gelei van paardenbloemen maken

Gelei van paardenbloemen maken is makkelijk en super lekker! Dit is hoe je het doet. Ingrediënten: 250 gr paardenbloemen (dit zijn ongeveer 300 stuks, alleen de gele knoppen) 1 kilo geleisuiker 2: 1 2-3 plakjes sinaasappel 1 citroen in plakjes water gesteriliseerde potten Bereiding: pluk al het geel van de paardebloemen en doe het in […]
Read more
Gedroogde planten

Bloesem en kruiden drogen

Je hebt een voedseldroger nodig of een oven die blijft draaien terwijl je de deur een beetje opendoet. leg de bloesem of kruiden op roosters en droog ze op ongeveer 45 graden wanneer ze droog zijn, bewaar je ze in luchtdichte containers
Read more
fles siroop

Siroop van bloesem en kruiden

Dit is het recept hoe wij siroop van bloesem en kruiden maken in het restaurant. Je kunt het super veel verschillende kruiden en bloemsoorten maken. 1 deel water 1.5 deel geraffineerde suiker 2% apple azijn Bereiding: kook het water voeg de suiker toe wanneer de suiker volledig is opgelost voeg je de azijn toe laat […]
Read more
Ingemaakte magnolia

Azijn van magnolia of andere bloesem, kruiden

De lente is begonnen en de bloesem hangt aan de bomen. Dat is het moment om magnolia-knoppen te plukken net voordat ze beginnen te bloeien. Zorg dat je altijd wat bloesem overlaat voor de bijen (en voor het oog natuurlijk). Dit recept voor azijn van magnolia is supersimpel. Vul een luchtdichte glazen pot met de […]
Read more