Bloesem en kruiden drogen

  • bereidingstijd
    -
Gedroogde planten
INGREDIËNTEN
Bloesem of kruiden
Voedseldroger of oven 
Luchtdichte bakken 
Je hebt een voedseldroger nodig of een oven die blijft draaien terwijl je de deur een beetje opendoet. 

Bereiding

  •  leg de bloesem of kruiden op roosters en droog ze op ongeveer 45 graden
  • wanneer ze droog zijn, bewaar je ze in luchtdichte containers
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier