Duindoornbes-zoutflakes

  • bereidingstijd
    13H
zout
INGREDIËNTEN
100 gram duindoornbes olie (link naar recept)
1 kilogram gram fijn zout.
4 liter heet water. 
Op deze manier kun je een bijzondere smaak aan zout geven.

Bereiding

  • Los het zout op in heet water.
  • Doe de olie erbij.
  • Laat het in een open warmtebad (sous vide) op 50 graden staan voor 12 uur.
  • Wanneer de zoutkristallen zinken en het meeste water verdampt is, leg je de kristallen voorzichtig op een droogrek en laat je het compleet droog worden.  
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier