Titel

  • bereidingstijd
    55 Min
crumble
INGREDIËNTEN
2 delen bloem
1 deel boekweitmeel
30% rietsuiker
35% koolzaad olie
2% zout
Boekweit crumble kan je gebruiken om een fruit dessert nog lekkerder te maken. Crumble deze bijvoorbeeld over je appel of perencompote en bak deze tegelijk af in de oven.

Bereiding

  • mix alle ingrediënten
  • kneed met de handen tot dat er een mooie crumble ontstaat
  • strooi deze eventueel over de fruitcompote
  • bak af in de oven op 150 graden in ongeveer 40 min (tot goud bruin)
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier