Azijn van magnolia of andere bloesem, kruiden

  • bereidingstijd
    40 Min
  • porties
    -
Ingemaakte magnolia
INGREDIËNTEN
Bloesem of kruiden
Azijn
Inmaakpotten
De lente is begonnen en de bloesem hangt aan de bomen. Dat is het moment om magnolia-knoppen te plukken net voordat ze beginnen te bloeien. Zorg dat je altijd wat bloesem overlaat voor de bijen (en voor het oog natuurlijk). Dit recept voor azijn van magnolia is super simpel.

Je kunt er ook een hele lekkere siroop van maken

Bereiding

  • Vul een luchtdichte glazen pot met de bloesem of kruiden
  • Top het dan af met azijn van een lage aciditeit (dus geen natuurazijn). Bijvoorbeeld witte wijnazijn
  • Bewaar het op een koele, droge plek
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier