1 deel water
1.5 deel geraffineerde suiker
2% apple azijn
Dit is het recept hoe wij siroop van bloesem en kruiden maken in het restaurant. Je kunt het met super veel verschillende kruiden en bloemsoorten maken.
*Was de bloesem nooit!
Bereiding
kook het water
voeg de suiker toe
wanneer de suiker volledig is opgelost voeg je de azijn toe
laat de siroop afkoelen naar kamertemperatuur
voeg de siroop toe aan een glazen inmaakpot gevuld met bloesem* of kruiden
sluit luchtdicht af en bewaar het liefst in de koelkast. Droog en koel buiten de koelkast kan ook
op de bloesem zitten wilde gisten en daarom is het goed om voor twee weken elke week de lucht uit de pot te laten (kan ander exploderen)
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier.