Gelei van paardenbloemen maken

  • bereidingstijd
    20H
  • porties
    -
foto van een paardenbloem
INGREDIËNTEN
250 gr paardenbloemen (dit zijn ongeveer 300 stuks, alleen de gele knoppen)
1 kilo geleisuiker 2: 1
2-3 plakjes sinaasappel
1 citroen in plakjes
water
gesteriliseerde potten
Gelei van paardenbloemen maken is makkelijk en super lekker! Dit is hoe je het doet.

Bereiding

  • pluk al het geel van de paardebloemen en doe het in een pan
  • voeg net zoveel water toe tot ze net onder staan
  • doe de sinaasappel- en citroenschijven erbij en breng aan de kook
  • zet het vuur uit, doe een deksel op de pan en laat het een nacht tot 24 uur trekken
  • Zeef het mengsel de volgende dag door een natte theedoek in een vergiet.
  • Druk al het vocht goed uit
  • Meet de hoeveelheid vloeistof die je hebt en doe dit in een pan.
  • Voeg per 1 dl vloeistof 50 g geleisuiker toe en kook dit in circa 3-5 minuten tot een mooie gelei.
  • Vul de gesteriliseerde potten met de hete paardenbloem-gelei, sluit af met het deksel.
  • Laat de gelei in de potten afkoelen zo zuigen de potjes vacuum en 'klikken' de deksel. Zo is de gelei lang houdbaar.
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier