Bladeren pekelen - wijn, braam, berken, beuken

  • bereidingstijd
    1 uur
Berkenbladeren
INGREDIËNTEN
1 deel water
7% koosjer zout
6% witte wijnazijn
Dit recept is voor het pekelen van bladeren zoals wijn-, braam-, berken- en beukenbladeren. Je kunt de bladeren gebruiken als smaakmaker, en als ze stevig genoeg zijn kun je er ook iets in oprollen.

Bereiding

  • los het zout op en voeg de azijn toe
  • pluk alleen de jonge blaadjes, je kunt ze rauw eten of de bladeren pekelen
  • Steriliseer nu glazen potten door ze even in kokend water te zetten.
  • Laat ze uitdampen tot ze droog zijn.
  • was de bladeren en doe ze in de glazen potten
  • bedek met de pekel en leg er iets op om de bladeren laag te houden
  • dek de potten met gepekelde bladeren af ​​en zet ze in een koude droge plek
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier