Dit is een echte guilty pleasure. Fudge is zoet en vet, een gevaarlijke combinatie: door suiker wil je meer blijven eten, vet geeft voldoening. Het voordeel aan dit recept, je kunt de fudge zo klein snijden als je zelf wil.
Wij maken de fudge voor bij de koffie en thee in het restaurant. De groentepuree zorgt voor diepgang en hartige tonen. Wat voor groente of fruit stop je in de fudge, horen we je denken. Je kunt pompoenfudge maken, bietenfudge, duindoornbesfudge, aardbeienfudge of zelfs zwarteknoflookfudge. Je kunt het zo gek niet bedenken.
Bereiding
Mix alle ingrediënten
Verwarm de mix tot 115 graden Celsius
Laat 5 minuten rusten
Klop de fudge met een houten pollepel tot het hard wordt en lastig om op te kloppen
Schenk de fudge in een vierkante lage vorm, zoals een bakplaat met randen.
Bedek met wat zoutflakes.
Laat het een nacht uitharden op kamertemperatuur.
Blijft de fudge te zacht? Zet hem dan in de koelkast.
Snijd de fudge in blokjes
Wil je weten wanneer je wat kunt wildplukken? Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet.
Wij schrijven ook over dingen waar wij tegen aanlopen of nieuwe ontdekkingen die wij doen. Vind je het leuk om hierover op de hoogte te blijven meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Heb je op of aanmerkingen dan kun je die met onze delen via het mailformulier.