Ons receptenboek

Dit zijn onze recepten. Natuurlijk zouden we die ook voor onszelf kunnen houden, maar we geloven dat ze alleen maar beter kunnen worden door ze te delen met gasten en collega's van andere restaurants.  Probeer ze gerust uit, en laat ons vooral weten waar het in resulteert. Zo hopen we van elkaar te kunnen leren. We schaven er vaak nog hier en daar aan, dus ze zijn aan verandering onderhevig. 

Veel van onze recepten zijn gebaseerd op wilde planten. Lees je goed in, voordat je gaat plukken, zodat je zeker weet dat je het goede plukt. Wij gebruiken het boek Eetbare wilde planten (te koop bij de lokale boekenwinkel) en Wildpluk Wiki. Als je niet zeker bent van wat iets is, pluk het dan niet. 


De ingrediënten staan beschreven in percentages. Dat werkt voor ons het fijnst omdat we daarmee zoveel kunnen maken als nodig is. 
uienolie

Olie van ui

Je kunt een smaakloze olie veel bijzondere smaken geven door te mixen op hogere temperatuur met een thermoblender. Dat is een apparaat dat mixt en tegelijk verwarmt, daardoor karameliseert de ui. Om de uienringen van tevoren te drogen gebruiken wij een voedseldroger, maar je kunt thuis ook de oven op een kiertje zetten op 100 […]
View Recipe
fudge

Gerookte fruit- of groentefudge

Dit is een echte guilty pleasure. Fudge is zoet en vet, een gevaarlijke combinatie: door suiker wil je meer blijven eten, vet geeft voldoening. Het voordeel aan dit recept, je kunt de fudge zo klein snijden als je zelf wil.   Wij maken de fudge voor bij de koffie en thee in het restaurant. De […]
View Recipe
crumble

Boekweit crumble

Boekweit crumble kan je gebruiken om een fruit dessert nog lekkerder te maken. Crumble deze bijvoorbeeld over je appel of perencompote en bak deze tegelijk af in de oven. Ingredienten: 2 delen bloem 1 deel boekweitmeel   30 % rietsuiker 35 % koolzaad olie 2 % zout   Bereiding: mix alle ingrediënten kneed met de […]
View Recipe
koekjes

Goudse moppen

Goudse moppen zijn klassieke Nederlandse koekjes. De Goudse mop is een rond koekje welke in het buitenland bekend staat als Gâteau sec de Gouda. Moppen refereren naar de ronde vorm van de koekjes.
View Recipe
Kaneelbroodje

Zuurdesem kaneelbroodjes

Zuurdesem kaneelbroodje Dit zuurdesem kaneelbroodjes recept maakt de lekkerste plantaardige snacks. Begin op tijd en plan vooruit om dit recept te maken met je zuurdesem. Voed je starter om 10 uur (starter recept) 3 uur ‘s middags starter controleren en beginnen met deeg Ingrediënten: 3,5 dl havermelk9 (havermelk recept) 50 gr hazelnoot boter (hazelnoot boter […]
View Recipe
foto van een paardenbloem

Gelei van paardenbloemen maken

Gelei van paardenbloemen maken is makkelijk en super lekker! Dit is hoe je het doet. Ingrediënten: 250 gr paardenbloemen (dit zijn ongeveer 300 stuks, alleen de gele knoppen) 1 kilo geleisuiker 2: 1 2-3 plakjes sinaasappel 1 citroen in plakjes water gesteriliseerde potten Bereiding: pluk al het geel van de paardebloemen en doe het in […]
View Recipe
uienolie

Olie van ui

Je kunt een smaakloze olie veel bijzondere smaken geven door te mixen op hogere temperatuur met een thermoblender. Dat is een apparaat dat mixt en tegelijk verwarmt, daardoor karameliseert de ui. Om de uienringen van tevoren te drogen gebruiken wij een voedseldroger, maar je kunt thuis ook de oven op een kiertje zetten op 100 […]
View Recipe
fudge

Gerookte fruit- of groentefudge

Dit is een echte guilty pleasure. Fudge is zoet en vet, een gevaarlijke combinatie: door suiker wil je meer blijven eten, vet geeft voldoening. Het voordeel aan dit recept, je kunt de fudge zo klein snijden als je zelf wil.   Wij maken de fudge voor bij de koffie en thee in het restaurant. De […]
View Recipe
crumble

Boekweit crumble

Boekweit crumble kan je gebruiken om een fruit dessert nog lekkerder te maken. Crumble deze bijvoorbeeld over je appel of perencompote en bak deze tegelijk af in de oven. Ingredienten: 2 delen bloem 1 deel boekweitmeel   30 % rietsuiker 35 % koolzaad olie 2 % zout   Bereiding: mix alle ingrediënten kneed met de […]
View Recipe
koekjes

Goudse moppen

Goudse moppen zijn klassieke Nederlandse koekjes. De Goudse mop is een rond koekje welke in het buitenland bekend staat als Gâteau sec de Gouda. Moppen refereren naar de ronde vorm van de koekjes.
View Recipe
Kaneelbroodje

Zuurdesem kaneelbroodjes

Zuurdesem kaneelbroodje Dit zuurdesem kaneelbroodjes recept maakt de lekkerste plantaardige snacks. Begin op tijd en plan vooruit om dit recept te maken met je zuurdesem. Voed je starter om 10 uur (starter recept) 3 uur ‘s middags starter controleren en beginnen met deeg Ingrediënten: 3,5 dl havermelk9 (havermelk recept) 50 gr hazelnoot boter (hazelnoot boter […]
View Recipe
foto van een paardenbloem

Gelei van paardenbloemen maken

Gelei van paardenbloemen maken is makkelijk en super lekker! Dit is hoe je het doet. Ingrediënten: 250 gr paardenbloemen (dit zijn ongeveer 300 stuks, alleen de gele knoppen) 1 kilo geleisuiker 2: 1 2-3 plakjes sinaasappel 1 citroen in plakjes water gesteriliseerde potten Bereiding: pluk al het geel van de paardebloemen en doe het in […]
View Recipe